Vejret kan have en stor indflydelse på vores liv, men som dansker er vi imod så godt klædt på til hvad vejret end måtte give os. Selvom salte veje, slud og sne kan være lidt trættende for mange, så er det jo aldrig helt skidt – den friske luft er altid gavnlig for luftvejene, og smuk efterårs- og forårsvejr skaber ikke kun hyggelige timer udendørs, men inspirerer os måske endda til at tage nye initiativer.

Om sommeren er der selvfølgelig intet bedre end badevejr og solskin. Der er lyst til at tage ud og folde sig ud i solen og fylde op med lidt energi. Især noget vi trænger til efter en mørk vinter.

Hele året rundt behøver du dog ikke at holde øje med vejrudsigten. Takket være diverse apps og vejrtjenester har man ALTID adgang til de seneste opdateringer om de lokale vejrfænomener. Det giver dig perfekte muligheder for at planlægge et par hyggelige timer med vennerne, eller planlægge ferien i det bedste vejr!

Vejret er noget, der påvirker os alle på en eller anden måde, store som små. Vi skal altid regne med en hel masse uforudset vejr i løbet af året, især her i Danmark. Det er stort set umuligt at forudsige, hvor koldt det bliver den kommende tid, eller hvor meget sne og regn vi får.

I de seneste dage har vi desværre oplevet meget stor regn og kraftig vind. Selvom sommeren er blevet lidt mere overskuelig med denne vejrudvikling, betyder det også, at det kan være svært at planlægge fritidsaktiviteter udenfor. Men heldigvis findes der tips til at tage højde for det danske vejr.

Det vigtigste tip er altid at vurdere vejret, før man begiver sig ud for at nyde naturen. Tag et tæppe med udendørs for at give læ for de kolde temperaturer, inviter venner til en picnic under et træ eller tag dit vandrestøvler med, hvis du skal gå tur – så er du klar til både solskin og regnvand!

Vejret har skabt overskrifter gennem årene, ikke kun i Danmark, men også internationalt. Året 2020 har været et særlig interessant år for vejrforholdene. I løbet af det sidste år har vi set store temperaturvariationer, lange tørkeperioder og rekordregnsummer.

Denne sommer har altså været en af de mest extreme på mange år. Vi har haft ekstremt varme og tørke, der har ført til større skovebrande end andre år. Det rigtig stigende vandstandsniveau i byer har japanske forskere betegnet som ”katastrofal”. På trods af de høje temperaturer har de meget overvældende skybrud dog foræret landskabet med nogle velkomne regner der kommer med en køligere temperatur på flere steder i landet.

Efterårets trendy vejrmønster ser ud til at bestå af en blanding af solrige, tempererede dage, førend det bliver efterfulgt af meget kolde nætter med frost. Meteorologer forventer muligvis mere regn end normalt i det kommende efterårsmåneder, især midtvejs i oktober og november måned.

Uanset hvordan vejret ser ud, så giver det os mange forskellige ting at tale om og vi kan altid drømme om dem lidt mildere sommerdage og vinterdage, men desværre er vejret uforudsigelig og det er netop det , som gør det til et interessant emne.